02 February, 2012

Tolong jawabkan soklan saya : photobook & tempah baju raya

Jadi mak budak ni mcm2 plak kena pk..keje kat opis, baju nk pakai, advance2 planning, etc

So sementara teringat ni kita ada 2 soklan..tolongla jawab ye:-

1. Agak2 tahun ni tailor tutup amik order baju raya bila ye...?
Bkn pe kami xpernah pun baju raya tailor made.sume ready made - dah nama ready made pasrah ajelah dgn apa yg ada.den plak paling masalah tang kain ..dh nama peha drumstick, maka kenalah mula2 amik kira tang tu. kain mmg belum beli lg, tapi klu dh tahu due date, nanti cpt2la kami ke nilai 3 (adeh kena pk theme kaler plak...sob sob kena fikir lg)

2. photobook nyer kertas kan ada mcm2 jenis kan?
agak2 klu amik groupon nyer offer "Printed on 128 matte art paper." ok ke? bkn pe takut nipis sgtla, cepat koyakla
ada baca org komen cmni - if the paper grammage is 180gsm and above than I will buy. 125gsm is so thin like holding a photocopy paper, art paper is never a good material for printing photo in my opinion. if it's a glossy photo paper than it's something worth considering.

so cmner ye? ingat nk buat photobook Afham 1st year ngan family photobook (ok afham nk masuk 2 taun tp ibu xbuat2 jugak photobook)

ok. terima kasih buat yg reply. lps baca komen2 (harap2 ada la), kita akan bertindak segera..haha

2 comments:

Diyana Didie said...

rasanya, bulan 5 last kebykkan tailor ambil order. mine dah warning kena htr bulan 4. jadi, sila borong kain skrg ;p

matte art paper tu mcm biasa punya kot. u g buat kat kedai printing saje...murah je. then boleh tgk sendiri kertas mcm mana.

asma salleh said...

dah reply kot email.. ehhehe

Post a Comment