02 September, 2009

14 - empat belas - fourteen

Bukan sesi ajar nombor..

No

Just saw the ticker

14 weeks...and we will be in 14th Ramadan this Friday (mcm cepat je, half of Ramadan)

14 weeks embarking 2nd trimester...

But unfortunately I still have sickness...Ya Allah tabahkan lah hati sepanjang pregnancy ini

But Alhamdulillah, till day I still can fast ~ even tho rupa kureng-lembik-lesu

This evening, I still vomit...sudahlah bulan puasa selera biasa2 (x de nafsu nafsi), sahur makan ala kadar, evening spending some time with ms toilet (rasa lebih teruk di bulan puasa) sbb smpi ketaq...agaknya sbb xde pe nk dikeluarkan melainkan air

Combo it with cough ~ hoho dh berminggu2 x baik gak...minum air suam, makan ubat, makan madu...but seems not ok..maka slps batuk2 bersiri isi tekak rasa nk terkeluar ~ tp nasib baik all the while sempat smpi elok2 kat toilet..

Owh kadang rasa bersalah takut2 menakutkan ofismate yg masih bujang2 mendengar saya "bersuara" dlm toilet...

Malam esok bertolak balik ke rumah mertua..Harap sy x meragam (br perasan smjk tau pregnant, kami x travel ke mana2)

Nevermind. Be patient. At least with a lot of pregnancy sickness at least I have a lot of time to rest =) ~ before we come to the sleepless world

4 comments:

ღnFashyaღ said...

ish..macam ngeri jek nak jejak ke 2nd trimester....so far skang ni still ok...xde ape2 masalah, akak dulu mse mule2 preg pon dah loya2 ke?

Dayu said...

oohh
mengapa saya terlewat tahu perkhabaran gembira ini??
syiok ngan kehamialn sendiri mungkin
tahniah ye..

hhmm.. dah abis 1st trimester pun kena morning sickness lagi ke
hmmm..takpe, sabar ye..
demi insan tercinta tu

~ms tepung~ said...

fashya - setiap org lain karenahnya (malah org yg dh ada anak 4 pun kata, 4 anak 4 ragam)

ye...loya dr awal2 lg..muntah je lps 7 minggu

setiap trimester ada cabarannya...

dayu - sy mmg announce lambat...plus anda sdiri tgh gumbira sakan

xtau nk kata sickness dh abes ke blom..kdg mcm ok kdg mcm x ok

nurul aziyana said...

waah dh nk 2nd trimester ker..mcm cepat jer masa berlalu..take care..:))

Post a Comment