24 October, 2009

Tolong bagitau eating place-crab-halal-affordable-KL/Selangor pls...

Pls help me....

I am not a seafood mati-keras-kipas (die-hard-fan versi direct translation)

So I want to know where I can eat crab (masak la versi ape janji sedap) -halal (pls dun say fatty crab sbb after seeing the signboard nmpk wording pelik2 tu harus ada rasa 50-50 pulak) - affordable price (agak2la dua org makan) - KL / Selangor area (other areas x cover okeh)

Again keywords....eating place-crab-halal-affordable-KL/Selangor...

Pls advice me ASAP...

Owh maybe you think I already have a pregnant-lady-cravingness..or any words..

I dun care sbb saya mau makan sedap2 sesekali..(kawen dh 7 bulan lebih blh bilang ngan jari pi JJCM okeh...) plus tau2 sajalah after seeing flyers kt umah yg asik nmpk gmbr ketam tu buat rasa nk makan membuak2 ~ but the problem all the gambar2 ketam tuh kedainya non-halal

8 comments:

seafood lover said...

try tanjung harapan klang..kedai nama muara kot xsilap..yg tau dia kat korner..mmg ramai orang. sila makan seafood smpai lebam..harga sangat affordable.. ;)

marryme said...
This comment has been removed by the author.
marryme said...

semalam me n hubby pegi mkn kat bagan lalang. mmg terasa gak la jauhnye tapi worth it n sedap! kitorg mkn sekor ketam goreng tepung besar (manis gila ketam tu) + 3 ekor sotong goreng tepung besar + ikan kerapu masak asam + udang goreng tepung 20 ekor. total RM90. not bad kan? :D

pr3ttych3rry said...

why dont u try kat Jalan2 Cari Makan. its a chinese muslim restaurant. its pretty cheap in damansara.. its along the same road with giant damansara. i will get back to u when i found the phone number..huhu

ibufarah said...

aku br 1st time try masak ketam berlada arinih.. selalu msk sup/rebus (konon nk less fat) hb aku dh komplen.. so try versi berlada... camput plak serai.. nyam nyam.. terase keperluan nk menanam serai-dlm-pasu... anytime nk pakai buleh amik je, then leh share2 ngn jiram.. bau dia mmg nyam nyam...

aku mmg xpenah mkn ketam-kt-kedai.. rs xmampu plak.. kt pasar aku beli, 500g rm11. aku amik 3 ekor, gabak2.. huhu

seafood lover said...

ya betoii..kot nak amik angin jauh, bole try bagan lalang. da kenyang leh check in trus kat seri msia kat ctu.hehe. i pnh mkn kt ctu 6org lauk byk gile ikan cencaru bkar 3, kerapu 1, lala, sotong, ketam, sayur 2 jenis, air 2 jug dan tak dilupakan nasi lemak hah cuba teka? 150 jek. mmg berbaloi- baloi ! restoran tu yg first bile da smpi bagan lalang belah kanan ;)

Love Lavendar said...

betul kate seafood lover tu..muara ikan bakar tanjung harapan..ketam die mmg sedap...me br mkn last week...ketam masak pedas....mmg sedap...tak rugi..service pun cpt...mlm mggu mmg ramai org...tp service cpt...harga pun ok...tp siakap steam die x bepe sedap...

try la g sne...kt tanjung harapan...x jauh mana pun dr KL..berbaloi..suasana pun happenning..tepi laut..

Fathiyah said...

aah.kat bagan lalang ada byk restoran yg awak blh pi terjah.kalo nak jauh skit,kat melaka.umbai.tepi laut la.all da best! kalo jmpa kedai seafood best habaq mai na ;)

Post a Comment